Hishammuddin nafi Mesyuarat MT minggu depan bincang pemecatan Muhyiddin dan Shafie

0
214

BATU PAHAT (MyTimes) – Naib Presiden Umno Datuk Seri Hishammuddin Hussein menafikan khabar angin bahawa mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO minggu depan akan membincangkan pemecatan Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Shafie Apdal.

“Ini semua khabar angin. Saya tidak tahu apa yang akan dibincangkan dalam mesyuarat itu,” kata Hishammuddin yang juga Menteri Pertahanan Malaysia.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai khabar angin beredar di media sosial bahawa mesyuarat itu akan membincangkan pemecatan beberapa pemimpin parti termasuk Muhyiddin dan Shafie.

“Saya akan tahu jika memang ini adalah dalam agenda. Bagaimanapun, hanya Setiausaha Agung akan tahu apa agenda mesyuarat itu akan menjadi,” kata Hishammuddin.

Beliau berkata, setiap kali ada mesyuarat Majlis Tertinggi, akan ada banyak andaian yang dibuat mengenai apa yang akan dibincangkan.

“Selain itu, terdapat banyak isu-isu yang lebih mendesak yang perlu dibincangkan oleh Majlis seperti keadaan ekonomi, kestabilan politik dan keselamatan negara,” kata Hishammuddin.

Beliau berkata demikian kepada media selepas menghadiri program minggu orientasi dengan 2,445 pelajar baru Universiti Tun Hussein Onn Malaysia di Parit Raja di sini.- MyTimes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here